Lördagmiddag


Fetaostfylld kyckling



Glass, grädde och varma hallon

s to the ushi


Igår köpte pappa och Agneta hem sushi från EastWest. Om man inte räknar vårt hemmagjorda sushiförsök på Ciccis avskedsfest har jag aldrig ätit sushi! So it was a first, och det var fräscht.
Jag måste säga att jag inte är helt hooked, den där rödaste fisken var konstig, och omelettgrejen var lite tråkig. Men rullarna var skiiitgoda! Wasabin och den starka kålen eller var det var lämnade jag lite åt sidan, haha. *skeptisk svensk*

Sen är det ju väldigt vackert också.

Muffins!



I söndags var jag väldigt uppe i det här med matlagning så jag bestämde mig för att baka kladdkakemuffins. They are the beeest, jag har bakat dem två gånger innan, en när jag slutade på Posten för sommaren och en när Johan fyllde år fast sen åkte jag inte dit ändå så då åt jag upp dem själv, haha.

Jag använder mig av det här receptet, fast dubbel sats, och de blir delicious. Bäst när de är kalla, perfekt kladdighet. Aaah. Jag har ätit typ åtta stycken den här veckan och det är onsdag. Inte okej. But it's gooooood.

Soppan

Long time no seeee! Haha det har tagit mig 3 månader att komma tillbaka hit, men det är värt ändå, och nu kommer tre inlägg.
Här är en asvärd soppa jag och Erika åt på en saluhall i Stockholm när vi var där i november.

Gräddeeeee

Människor som inte gillar grädde har jag svårt att förstå. Haha alltså så mjukt, så värt. Vispgrädde for life.
En dag när grädden är högst närvarande är fettisdagen, som var för någon vecka sen. Vi tog traditionsenligt en Karottensemla följt av en Hällssemla. Karottensemlan var ganska sweet. Hällssemlan var heavenly! Perfekt mandelmassa, ojoj.

Glad tjej med två semlor.

Åh Hällssemlan - väääärt!

Speaking of grädde och fantastiska saker - Johanna och jag gjorde en tårta till Tova när hon fyllde 19 som var awesome.
Just look:

Hallongrädde så jävla fantastiskt. Marängbotten - sweet times. Hallongrädde + chokladsås = oslagbar kombination. Jag ska lätt göra den här nån mer gång!

Fishy

På söndagar äter vi oftast fisk. Tradition sen barndomen som jag inte alltid gillat men jag börjar gilla fisk och skladjur mer och mer. Jag och pappa åt det här en söndag för ett tag sen:

Hokifilé med tagliatelle och babyspenat, pinjenötter och russin. Exotish.

Idag lagade jag det här:

Ååh det var gött. Räkor, kräftstjärtar, caviar, fiskbuljong, creme fraiche, penne och körsbärstomater. Och vi har kvar kräftsjärtar så det ska jag ha på macka imorgon! Happy times.

RSS 2.0