The comeback

Yes! 1 månad och 1 vecka senare är jag här igen. Fick en plötslig lust att matblogga igen, so here we go.
Jag bor själv nu, och försummar inte min mattid. Men man kan inte laga mat varje dag, för när man väl lagar mat blir det typ fyra-fem portioner. Så jag har bott själv i lite mer än en vecka, och lagat mat tre gånger.
Först en vegetarisk lasagne, som jag redan delat upp och fryst in och jag tänker inte ta kort på den för det ser nog rätt oaptitligt ut, men oh boy den är så himla god! Lasagneplattor och ostsås som vanligt, men fyllningen är fryst bladspenat, purjolök, fetaost och soltorkade tomater. Låter kanske inte så innovativt, men gud, det blev så himla fylligt och ... janivet, krämigt!
Sen den klassiska qourntacopajen (fast klassiskt sett kanske det är köttfärs då, men jag satsade lite på det vegetariska), jag hävde i paprika, purjolök och röd steklök i qournet, på med en hel tacokryddmixpåse, krossade tomater och lite tacosås. Sen den självklara burken creme fraiche - and it's all done. Häv i i pajskalet, på med ost, yay.

Nu blev det väldigt receptigt. Men. Ja. Här kommer två bilder.

Igår gjorde jag en risotto. Okej jag vet inte riktigt vad som kassas som risotto, jag är mer "om jag gör en grönsakssåsmix och sen blandar ihop den med ris, då blir det väl risotto?". Whatever, det här var verkligen bara "släng ihop det du har kvar i kylen"kinda thing, fast jag hade köpt bacon. Så bacon, lök och paprika blandade jag ihop med en dijonsenapdressing (senap, olivolja, vinäger), lät det fräsa tillsammans med champinjoner. Sen hällde jag i soltorkade tomater och creme fraiche, och på slutet lite äpplebitar. Tänkte att det skulle bli lite krispigt och fräscht, men i efterhand skulle det blivit bättre utan äpple. Whaatever, det var gott.

Sen vill jag bara visa min fantastiska müsli som tar slut snart (höll inte alltför länge). Pumpakärnor, solroskärnor, ngn slags vetepuffar och qinuoapuffar. Så gott, så värt.
 

RSS 2.0