Vegovego
Har inte ätit överdrivet mycket spännande saker i veckorna, men förra helgen lagade pappa vegetarisk mousakka och det var gotttt.

Igår lagade jag pestopizza till mig och Terje. Jag använde det här receptet men glömde köpa fetaost så jag tog på lite parmesan istället. Det var soligt och varmt så vi åt ute och pizzan var perfect!




Igår lagade jag pestopizza till mig och Terje. Jag använde det här receptet men glömde köpa fetaost så jag tog på lite parmesan istället. Det var soligt och varmt så vi åt ute och pizzan var perfect!



helg
Igår tänkte jag att även om jag bara äter köttfärssås och spagetti så ska jag matblogga om det. So now I will.

Det var tasty, jag hade en tacokryddspåse och krossade tomater med basilika i.
Idag bakade Tova och jag traditionsenligt en tårta till Johanna för hon fyllde år i fredags. Vi gjorde en choklad- och mandeltårta, med hallongrädde. Väldigt ambitiöst och värt. Bilden kanske inte gör tårtan rättvisa, men just so you will get the idea:


Det var tasty, jag hade en tacokryddspåse och krossade tomater med basilika i.
Idag bakade Tova och jag traditionsenligt en tårta till Johanna för hon fyllde år i fredags. Vi gjorde en choklad- och mandeltårta, med hallongrädde. Väldigt ambitiöst och värt. Bilden kanske inte gör tårtan rättvisa, men just so you will get the idea:

Lördagmiddag

Fetaostfylld kyckling

Glass, grädde och varma hallon
s to the ushi

Igår köpte pappa och Agneta hem sushi från EastWest. Om man inte räknar vårt hemmagjorda sushiförsök på Ciccis avskedsfest har jag aldrig ätit sushi! So it was a first, och det var fräscht.
Jag måste säga att jag inte är helt hooked, den där rödaste fisken var konstig, och omelettgrejen var lite tråkig. Men rullarna var skiiitgoda! Wasabin och den starka kålen eller var det var lämnade jag lite åt sidan, haha. *skeptisk svensk*
Sen är det ju väldigt vackert också.

Muffins!

I söndags var jag väldigt uppe i det här med matlagning så jag bestämde mig för att baka kladdkakemuffins. They are the beeest, jag har bakat dem två gånger innan, en när jag slutade på Posten för sommaren och en när Johan fyllde år fast sen åkte jag inte dit ändå så då åt jag upp dem själv, haha.
Jag använder mig av det här receptet, fast dubbel sats, och de blir delicious. Bäst när de är kalla, perfekt kladdighet. Aaah. Jag har ätit typ åtta stycken den här veckan och det är onsdag. Inte okej. But it's gooooood.
Soppan
Long time no seeee! Haha det har tagit mig 3 månader att komma tillbaka hit, men det är värt ändå, och nu kommer tre inlägg.
Här är en asvärd soppa jag och Erika åt på en saluhall i Stockholm när vi var där i november.

Här är en asvärd soppa jag och Erika åt på en saluhall i Stockholm när vi var där i november.

Gräddeeeee
Människor som inte gillar grädde har jag svårt att förstå. Haha alltså så mjukt, så värt. Vispgrädde for life.
En dag när grädden är högst närvarande är fettisdagen, som var för någon vecka sen. Vi tog traditionsenligt en Karottensemla följt av en Hällssemla. Karottensemlan var ganska sweet. Hällssemlan var heavenly! Perfekt mandelmassa, ojoj.

Glad tjej med två semlor.

Åh Hällssemlan - väääärt!
Speaking of grädde och fantastiska saker - Johanna och jag gjorde en tårta till Tova när hon fyllde 19 som var awesome.
Just look:

Hallongrädde så jävla fantastiskt. Marängbotten - sweet times. Hallongrädde + chokladsås = oslagbar kombination. Jag ska lätt göra den här nån mer gång!
En dag när grädden är högst närvarande är fettisdagen, som var för någon vecka sen. Vi tog traditionsenligt en Karottensemla följt av en Hällssemla. Karottensemlan var ganska sweet. Hällssemlan var heavenly! Perfekt mandelmassa, ojoj.

Glad tjej med två semlor.

Åh Hällssemlan - väääärt!
Speaking of grädde och fantastiska saker - Johanna och jag gjorde en tårta till Tova när hon fyllde 19 som var awesome.
Just look:

Hallongrädde så jävla fantastiskt. Marängbotten - sweet times. Hallongrädde + chokladsås = oslagbar kombination. Jag ska lätt göra den här nån mer gång!
Fishy
På söndagar äter vi oftast fisk. Tradition sen barndomen som jag inte alltid gillat men jag börjar gilla fisk och skladjur mer och mer. Jag och pappa åt det här en söndag för ett tag sen:

Hokifilé med tagliatelle och babyspenat, pinjenötter och russin. Exotish.
Idag lagade jag det här:

Ååh det var gött. Räkor, kräftstjärtar, caviar, fiskbuljong, creme fraiche, penne och körsbärstomater. Och vi har kvar kräftsjärtar så det ska jag ha på macka imorgon! Happy times.

Hokifilé med tagliatelle och babyspenat, pinjenötter och russin. Exotish.
Idag lagade jag det här:

Ååh det var gött. Räkor, kräftstjärtar, caviar, fiskbuljong, creme fraiche, penne och körsbärstomater. Och vi har kvar kräftsjärtar så det ska jag ha på macka imorgon! Happy times.
Salmon
I måndags var jag ensam hemma men lagade ändå en riktig maträtt. Kudos for me. Det som gjrode den här rätten var lätt den smaksatta creme fraichen. Det är en saver. Jag kände mig lite julig så jag körde den spännande kombinationen saffran/tomat. Annars var det laxfilé, rödlök, paprika och spagetti.


Shrimpy
I måndags åt jag värsta matiga mackan. Philadelphiaost, räkor, avocado, tomat och örtsalt. Det var maffigt och gott.

Hypen är annars äggmackor med kaviar. Seriöst, så himla gott. Förut i livet har jag bara ätit det om någon erbjudit mig, men nuförtiden är jag liksom sugen. På kaviar. Haha.
Ikväll ska jag äta indisk take-away och sen chips och dip. Jag ser mest fram emot det sistnämnda.

Hypen är annars äggmackor med kaviar. Seriöst, så himla gott. Förut i livet har jag bara ätit det om någon erbjudit mig, men nuförtiden är jag liksom sugen. På kaviar. Haha.
Ikväll ska jag äta indisk take-away och sen chips och dip. Jag ser mest fram emot det sistnämnda.
Kökökökött!
Förra helgen marinerade jag kotletter. Till mig själv. Jag hade hela veckan varit sugen på kött, en saftig kotlett eller fläskfilé, men jag skulle vara ensam hela helgen. Så jag tänkte ge upp köttmiddagen. Men så stod jag där på ICA. Såg ett par kotletter som var ganska små. Och jag slog till.
Jag marinerade dem efter det här receptet men hade vitlök istället för ingefära. Sen gjorde jag en sås på stekskyn och matlagningsgrädden.

It was aaaal good. Den stektes i lagom tid och var saftig och fin. Men, självklart, kändes det lite loner när bordet såg ut såhär:

Ikväll lagade mamma något så fantastiskt som baconinlindad lammfilé med potatisgratäng och hela, ugnsstekta champinjoner.

Haha, okej det kanske ser lite groteskt ut men ooooh vad gott det var. Potatisgratängen var kryddad med rosmarin, champinjonerna var sååå saftiga och köttet var mört! Fantastiskt.
Jag marinerade dem efter det här receptet men hade vitlök istället för ingefära. Sen gjorde jag en sås på stekskyn och matlagningsgrädden.

It was aaaal good. Den stektes i lagom tid och var saftig och fin. Men, självklart, kändes det lite loner när bordet såg ut såhär:

Ikväll lagade mamma något så fantastiskt som baconinlindad lammfilé med potatisgratäng och hela, ugnsstekta champinjoner.

Haha, okej det kanske ser lite groteskt ut men ooooh vad gott det var. Potatisgratängen var kryddad med rosmarin, champinjonerna var sååå saftiga och köttet var mört! Fantastiskt.
Morgonmålet
Idag är jag ledig från skolan och åt vääärd frukost. Norskt bröd med norsk leverpastej och salami. Tre kalla pannkakor med smör och socker. Varm choklad.


Inte så himla flawless pics men just nu är det kvantitet framför kvalitet!


Inte så himla flawless pics men just nu är det kvantitet framför kvalitet!
Who took the cookie from the cookie jar?
Men tjaaaaa!
Lång lång tid har gått sedan matbloggen hade sina fina aktiva dagar. Jag har varken orkat eller haft lust att ta så mycket kort på min vardagliga mat, men lusten är tillbaka! Idag på samhällskunskapen googlade vi matbloggar, och jag blev pepp igen. Dagens inlägg tillägnas kakor.
Jag fyllde år på vår tågluff, vi var i Berlin och jag överraskades med en fantastisk brunch, där höjdpunkten var chokladkakor med mycket smör. De var jättemustiga och goda, innehöll olika lager, så jag åt typ fem stycken.

Sweeeeet. Sen när jag kom hem till Sverige firade jag födelsedagen med mina föräldrar, och mamma hade gjort en fantastisk tårta. Jag brukar få gräddtårta, med jordgubbar eller hallon/blåbär, rätt tacksamt eftersom jag fyller på sommaren och bären finns. Men nu var det lite jordgubbstårta deluxe, den hade ett kladdkakelager och ett mjukt, svischigt lager av typ mosade jordgubbar med grädde, som blev som en jordgubbsmousse. Den stelnade och på den låg svenska, vackra jordgubbar. Aaaah. Perfektion.

Så nu är det höst, bären är borta, men sylt finns ju alltid. Idag bakade jag blåbärsgrottor, fast jag hade inga muffinsformar så jag gjorde de på bakplåtspapper och de blev lite små. Skitsamma, de var skitgoda och precis vad jag behövde. Jag la dem i en kakburk och kände mig väldigt homey 'n cosy.

All for now. Lovar att återvända. Buh-bye
Lång lång tid har gått sedan matbloggen hade sina fina aktiva dagar. Jag har varken orkat eller haft lust att ta så mycket kort på min vardagliga mat, men lusten är tillbaka! Idag på samhällskunskapen googlade vi matbloggar, och jag blev pepp igen. Dagens inlägg tillägnas kakor.
Jag fyllde år på vår tågluff, vi var i Berlin och jag överraskades med en fantastisk brunch, där höjdpunkten var chokladkakor med mycket smör. De var jättemustiga och goda, innehöll olika lager, så jag åt typ fem stycken.

Sweeeeet. Sen när jag kom hem till Sverige firade jag födelsedagen med mina föräldrar, och mamma hade gjort en fantastisk tårta. Jag brukar få gräddtårta, med jordgubbar eller hallon/blåbär, rätt tacksamt eftersom jag fyller på sommaren och bären finns. Men nu var det lite jordgubbstårta deluxe, den hade ett kladdkakelager och ett mjukt, svischigt lager av typ mosade jordgubbar med grädde, som blev som en jordgubbsmousse. Den stelnade och på den låg svenska, vackra jordgubbar. Aaaah. Perfektion.

Så nu är det höst, bären är borta, men sylt finns ju alltid. Idag bakade jag blåbärsgrottor, fast jag hade inga muffinsformar så jag gjorde de på bakplåtspapper och de blev lite små. Skitsamma, de var skitgoda och precis vad jag behövde. Jag la dem i en kakburk och kände mig väldigt homey 'n cosy.

All for now. Lovar att återvända. Buh-bye
The comeback
Yes! 1 månad och 1 vecka senare är jag här igen. Fick en plötslig lust att matblogga igen, so here we go.
Jag bor själv nu, och försummar inte min mattid. Men man kan inte laga mat varje dag, för när man väl lagar mat blir det typ fyra-fem portioner. Så jag har bott själv i lite mer än en vecka, och lagat mat tre gånger.
Först en vegetarisk lasagne, som jag redan delat upp och fryst in och jag tänker inte ta kort på den för det ser nog rätt oaptitligt ut, men oh boy den är så himla god! Lasagneplattor och ostsås som vanligt, men fyllningen är fryst bladspenat, purjolök, fetaost och soltorkade tomater. Låter kanske inte så innovativt, men gud, det blev så himla fylligt och ... janivet, krämigt!
Sen den klassiska qourntacopajen (fast klassiskt sett kanske det är köttfärs då, men jag satsade lite på det vegetariska), jag hävde i paprika, purjolök och röd steklök i qournet, på med en hel tacokryddmixpåse, krossade tomater och lite tacosås. Sen den självklara burken creme fraiche - and it's all done. Häv i i pajskalet, på med ost, yay.
Nu blev det väldigt receptigt. Men. Ja. Här kommer två bilder.

Igår gjorde jag en risotto. Okej jag vet inte riktigt vad som kassas som risotto, jag är mer "om jag gör en grönsakssåsmix och sen blandar ihop den med ris, då blir det väl risotto?". Whatever, det här var verkligen bara "släng ihop det du har kvar i kylen"kinda thing, fast jag hade köpt bacon. Så bacon, lök och paprika blandade jag ihop med en dijonsenapdressing (senap, olivolja, vinäger), lät det fräsa tillsammans med champinjoner. Sen hällde jag i soltorkade tomater och creme fraiche, och på slutet lite äpplebitar. Tänkte att det skulle bli lite krispigt och fräscht, men i efterhand skulle det blivit bättre utan äpple. Whaatever, det var gott.

Sen vill jag bara visa min fantastiska müsli som tar slut snart (höll inte alltför länge). Pumpakärnor, solroskärnor, ngn slags vetepuffar och qinuoapuffar. Så gott, så värt.
Jag bor själv nu, och försummar inte min mattid. Men man kan inte laga mat varje dag, för när man väl lagar mat blir det typ fyra-fem portioner. Så jag har bott själv i lite mer än en vecka, och lagat mat tre gånger.
Först en vegetarisk lasagne, som jag redan delat upp och fryst in och jag tänker inte ta kort på den för det ser nog rätt oaptitligt ut, men oh boy den är så himla god! Lasagneplattor och ostsås som vanligt, men fyllningen är fryst bladspenat, purjolök, fetaost och soltorkade tomater. Låter kanske inte så innovativt, men gud, det blev så himla fylligt och ... janivet, krämigt!
Sen den klassiska qourntacopajen (fast klassiskt sett kanske det är köttfärs då, men jag satsade lite på det vegetariska), jag hävde i paprika, purjolök och röd steklök i qournet, på med en hel tacokryddmixpåse, krossade tomater och lite tacosås. Sen den självklara burken creme fraiche - and it's all done. Häv i i pajskalet, på med ost, yay.
Nu blev det väldigt receptigt. Men. Ja. Här kommer två bilder.

Igår gjorde jag en risotto. Okej jag vet inte riktigt vad som kassas som risotto, jag är mer "om jag gör en grönsakssåsmix och sen blandar ihop den med ris, då blir det väl risotto?". Whatever, det här var verkligen bara "släng ihop det du har kvar i kylen"kinda thing, fast jag hade köpt bacon. Så bacon, lök och paprika blandade jag ihop med en dijonsenapdressing (senap, olivolja, vinäger), lät det fräsa tillsammans med champinjoner. Sen hällde jag i soltorkade tomater och creme fraiche, och på slutet lite äpplebitar. Tänkte att det skulle bli lite krispigt och fräscht, men i efterhand skulle det blivit bättre utan äpple. Whaatever, det var gott.

Sen vill jag bara visa min fantastiska müsli som tar slut snart (höll inte alltför länge). Pumpakärnor, solroskärnor, ngn slags vetepuffar och qinuoapuffar. Så gott, så värt.
Taste of Summer
Det var typ tre veckor sedan jag matbloggade. Vilket är synd, jag gillar verkligen den här bloggen. Jag tar friskt kort på maten, men hela ladda upp och skriva saker känns jobbigt. Kanske är det responsdelen som gör mig omotiverad. Vilket är väldigt dåligt, för jag menar här lägger jag upp bilder på mat - det enda man kan kommentera är ju verkligen "vad gott det ser ut" eller "värt", så jag begär ingenting. Jag ska bara försöka hålla mig själv motiverad.
Iallafall, sommaren har kommit och med det kommer min absoluta favoriträtt: grillat kött (typ fläskkarré, fläskfilé), färskpotatis och vitlöksröra. Det är så otroligt gott och inte alls konstigt att många med mig har detta som favoriträtt. Nu när vi bor i lägenhet kan vi inte grilla så mycket, men mamma har en uteplats, och där invigde vi grillsäsongen 08.


Vi åt ute och det kändes underbart. Jag fick ett av Terjes grillspett också, grillade grönsaker är så himla saftigt och gott. Seriöst allting blir ju godare grillat. Yay yay yay.
Med sommaren kommer värmen och ibland känner man inte för varm mat då. Pappa hittade en jättefräsch sallad i vår kycklingbok, och jag brukar inte gilla matsallad, men den här var så himla fräsch. (Fräsch är förövrigt det bästa ordet man kan beskriva känslan av en sallad med)

Isbergssallad
Stekt kycklingfilé
Selleri
Mango
Cashewnötter
Ngn röra med cremé fraiche och typ curry
Sen blev jag plötsligt sugen på frukt. Och jag äter inte alls mkt frukt i veckorna vanligtvis, men jag blev skitsugen och till frukost en dag gjorde jag fruktsallad på banan, nektarin och vindruvor samt åt turkisk youghurt med honung. Mustigt!


Yes. Och slutligen, igår åt vi paella. Pappa var i Barcelona för ngn vecka sedan och ville ha kvar smaken av Spanien, så han gjrode en Paella med havets smaker - lax, torsk, musslor, och räkor.


Så fint och gott. Nu får vi se om jag matbloggar innan I'm heading for Europas smaker, men förhoppningsvis.
Iallafall, sommaren har kommit och med det kommer min absoluta favoriträtt: grillat kött (typ fläskkarré, fläskfilé), färskpotatis och vitlöksröra. Det är så otroligt gott och inte alls konstigt att många med mig har detta som favoriträtt. Nu när vi bor i lägenhet kan vi inte grilla så mycket, men mamma har en uteplats, och där invigde vi grillsäsongen 08.


Vi åt ute och det kändes underbart. Jag fick ett av Terjes grillspett också, grillade grönsaker är så himla saftigt och gott. Seriöst allting blir ju godare grillat. Yay yay yay.
Med sommaren kommer värmen och ibland känner man inte för varm mat då. Pappa hittade en jättefräsch sallad i vår kycklingbok, och jag brukar inte gilla matsallad, men den här var så himla fräsch. (Fräsch är förövrigt det bästa ordet man kan beskriva känslan av en sallad med)

Isbergssallad
Stekt kycklingfilé
Selleri
Mango
Cashewnötter
Ngn röra med cremé fraiche och typ curry
Sen blev jag plötsligt sugen på frukt. Och jag äter inte alls mkt frukt i veckorna vanligtvis, men jag blev skitsugen och till frukost en dag gjorde jag fruktsallad på banan, nektarin och vindruvor samt åt turkisk youghurt med honung. Mustigt!


Yes. Och slutligen, igår åt vi paella. Pappa var i Barcelona för ngn vecka sedan och ville ha kvar smaken av Spanien, så han gjrode en Paella med havets smaker - lax, torsk, musslor, och räkor.


Så fint och gott. Nu får vi se om jag matbloggar innan I'm heading for Europas smaker, men förhoppningsvis.